Appelkwark cake
Ingrediënten
200 gram magere kwark ( op kamertemperatuur)
50 ml olijfolie
100 gram volkorenmeel of havermeel
100 gram amandelmeel
2 appels
3 eieren
Wat zoetstof ( poeder) of 10 druppels vloeibare zoetstof
1,5 tl bakpoeder
¼ tl zout
Snufje kaneel
10 gram amandelschaafsel ( optioneel)
Bereidingstijd
60 minuten
Aantal personen
4 personen
Appelkwark cake
Bereidingswijze:
Doe een laagje bakpapier op de bodem van een springvorm ( 24-26 centimeter).
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de kwark, de olijfolie, de zoetstof, de volkorenmeel, amandelmeel, de eieren, het
bakpoeder, het kaneel en het zout in een mengkom.
Mix met een handmixer (met gardes) tot een egaal mengsel. Kort kloppen is voldoende.
Giet het beslag in de bakvorm.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd de appels in mooie schijfjes.
Verdeel de schijven over het beslag en druk ze een beetje in.
Strooi de amandelschaafsel erover heen en eventueel nog wat kaneel.
Bak de cake in ongeveer 50 tot 55 minuten gaar.
Controleer met een saté prikker of de cake gaar is.
Laat de cake afkoelen.
Eet smakelijk!
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.