Chicken Tonight
Ingrediënten
400 gr vezelrijke basmati rijst al gekookt. (Zilvervlies) *
400 gr Kipfilet in blokjes gesneden *
1 Rode Ui
3x ½ Paprika (3 kleuren)
2 teentjes Knoflook
½ el. Gemberpoeder
½ el. Paprika poeder
½ el. Kerrie poeder
400gr Tomatenblokjes blik
1 blikje Tomaten puree (70 gr)
2 el. Tomaten ketchup zero
½ Bouillon blokje
1 klein lepeltje Sambal
Peper
Bereidingstijd
~20 minuten
Aantal personen
4 personen
Chicken Tonight
Bereidingswijze:
Snijd alle groentes in gelijke blokjes.
Marineer het vlees met de droge kruiden. ( 15 minuten laten intrekken)
Bak de kip in een beetje olijfolie/bakspray goudbruin.
Bak de groentes kort mee.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en tomatenketchup zero toe. Verwarm dit 5 minuten.
Voeg verkruimeld bouillon blokje en sambal toe, laat nog 5 minuten zachtjes koken. Eventueel wat water toevoegen.
Kook ondertussen de rijst.
Proef de saus en voeg nog wat kruiden toe. Matig je zout gebruik.
Menusuggestie: I.p.v. kip, kalkoenhaasjes of varkenshaas gebruiken. Wat minder paprika en kleine broccoli roosje toevoegen! Makkelijk gerecht om extra groentes te gebruiken.
Tips en Tricks: Voeg wat prei toe. Handje fijn gesneden bieslook is ook erg lekker. Deze saus kun je ook goed invriezen.
Eet smakelijk!
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.