Oranje Soep
Ingrediënten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 oranje paprika’s
2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
1 rode peper
600 ml. groentebouillon
15 gram verse basilicumblaadjes
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout
Peterselie of tuinkers
Cherrytomaatjes of oranje paprika
Paprikapoeder
Bereidingstijd
~20 minuten
Aantal personen
4 personen
Oranje Soep
Bereidingswijze:
Pel de ui en knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in grove stukken. Verwijder de stugge draden van de stengels bleekselderij en snijd ze in halve maantjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper en snijd hem in ringetjes.
Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg dan de paprika, bleekselderij en rode peper toe en schep 5 minuten om op laag vuur.
Voeg de bouillon toe in de pan en breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur. Draai dan het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.
Halveer intussen de cherrytomaatjes.
Schenk de soep in een blender of keukenmachine, samen met het basilicum en de balsamicoazijn. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in kommen en garneer met de cherrytomaatjes of reepjes oranje paprika, peterselie of tuinkers en wat paprikapoeder.