Tjap Tjoy
Ingrediënten
400 gr kipfilet
400 gr gekookte zilvervliesrijst
1 teentje knoflook
1 ui
1cm gember
200 gr taugé
250 gram champignons
1 pak paksoi
1 rode,1 gele en 1 groene paprika
2 eetl kikoman sojasaus
200 ml groentebouillon
Pem spray of olijfolie
Bereidingstijd
~20 minuten
Aantal personen
4 personen
Tjap Tjoy
Bereidingswijze:
Snijd alle groenten in kleine stukjes.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de kipfilet in reepjes, verhit de bakspray of olijfolie en bak de kipreepjes rondom bruin.
Blus ze daarna af met de sojasaus.
Voeg alle groenten en de gember toe, bak alles 3 minuten mee, en voeg dan de bouillon toe. Zet het vuur laag.
Laat de Tjap Tjoy nog 5 minuten zachtjes nagaren met de deksel op de pan (de groenten moeten knapperig blijven!). Verdeel de rijst en Tjap Tjoy over 4 borden.
Menu suggestie: Vervang de kipfilet door garnalen.
Eet smakelijk!