Bloemkoolflan met ham en kaas
Ingrediënten
1 kleine bloemkool, in roosjes
100 gram gekookte ham in blokje of reepjes
125 geraspte 30+ jong belegen kaas
4 eieren
Peper
1 dl crème fraîche light
3 el olijfolie/ Frylight bakspray
Lage bakvorm 20 cm doorsnede, geen springvorm, of ovenvaste koekenpan
Bereidingstijd
30 minuten
Aantal personen
4 personen
Bloemkoolflan met ham en kaas
Bereidingswijze:
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar.
Laat uitlekken.
Verdeel de roosjes over de ingevette bodem van de bakvorm.
Strooi de ham-reepjes erover en 50 gram geraspte kaas.
Klop de eieren los met peper, crème fraîche en roer de rest van de kaas erdoor.
Schenk dit mengsel in de vorm en bak de flan 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180° graden tot het gestold is.
Serveer de flan met een groene salade.
Eet smakelijk!
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.