Bloemkoolschotel
Ingrediƫnten
Pem bakspray
400 gr kipfilet
800 gr bloemkoolroosjes
250 gr champignons
1 teentje knoflook
1 ui
10 cherry tomaatjes
2 el gehakte peterselie
2 el Zwitserse strooikaas (Geska)
Versgemalen zwarte peper
Bereidingstijd
35 minuten
Aantal personen
4 personen
Bloemkoolschotel
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in kleine stukken
Snipper de ui en de knoflook fijn.
Maak de champignons schoon en snijd deze in schijfjes.
Verhit de Pem bakspray in een hapjespan bak hierin de kipfilet, ui, knoflook en de champignons.
Kook de bloemkoolroosjes (beetgaar). En giet ze af.
Meng nu alles onder elkaar.
Maak het geheel op smaak met de versgemalen zwarte peper.
Spray de ovenschaal in met de Pem bakspray en doe het mengsel in de schaal.
Halveer de Cherrytomaatjes en verdeel ze over het mengsel.
Verdeel de Zwitserse kaas over het mengsel.
Zet de ovenschaal 5 minuten onder de grill.
Bestrooi het geheel met gehakte peterselie.
Serveer het gerecht direct.
Menusuggestie: heerlijk met een volkorenpasta. Ook heerlijk als vegetarisch gerecht te gebruiken, door de kipfilet weg te laten.
Variatietip: voeg wat kerrie toe tijdens het fruiten van de ui.
Eet smakelijk!
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.