Couscous salade
Ingrediënten
200 gram volkoren couscous
400 gram gerookte kip
evt. schijfjes citroen, verse munt en koriander voor de garnering
Ingrediënten voor de dressing:
1 à 2 knoflooktenen, geperst
1 ui, gesnipperd
1/2 theelepel kaneel, gemalen
½ theelepel komijn, gemalen
1 eetlepel citroensap + rasp
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
2 ml stevia (vloeibare zoetstof)
1 rode peper, zonder zaadjes, heel fijn gesneden
verse munt en koriander, fijngeknipt
Ingrediënten voor de vulling:
8 zwarte, ontpitte olijven in schijfjes
1 rode paprika, in stukjes
1/2 groene paprika, in stukjes
1/2 komkommer, ontdaan van de zaadlijsten, in blokjes
Bereidingstijd
20 minuten
Aantal personen
4 personen
Couscous salade
Bereidingswijze:
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bereid de vulling door alle ingrediënten door elkaar te mengen en bereid de dressing door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te mengen.
Voeg daarbij de koriander en de munt pas op het laatste moment toe.
Meng tot slot de vulling met de couscous en maak af met de dressing.
Garneer het geheel met citroenpartjes, munt en koriander.
Eet smakelijk!
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.