Wraps met Pittige Kip en Komkommer


Ingrediënten
4 volkoren wraps
3 theelepels tomatenpuree
400 gram kipfilet (in blokjes) of vega kipstukjes
1 gele paprika (in blokjes)
1 tomaat in plakje
1 rode ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
½ bouillonblokje
½ komkommer (in plakjes)
1 theelepel sambal
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel cayennepeper
4 eetlepels magere yoghurt of kwark
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel peterselie
Peper en zout naar smaak
Bakspray of olijfolie

Bereidingstijd
~20 minuten

Aantal personen
4 personen
Wraps met Pittige Kip en Komkommer
Bereidingswijze:
Snijd de rode ui in kleine stukjes en pers de knoflook.
Snijd de paprika en tomaat en komkommer in blokjes en/of plakjes.
Verhit wat bakspray of olijfolie in een pan. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en fruit deze kort.
Voeg de kipblokjes (of vega kipstukjes) toe en bak deze rondom lichtbruin.
Voeg de tomatenpuree en sambal toe aan de kip en bak dit kort mee.
Voeg de blokjes gele paprika, komijn, gemberpoeder, kaneel, cayennepeper en het kruim van het bouillonblokje toe. Roer goed door en laat dit een paar minuten op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de magere yoghurt (of kwark) met uienpoeder, knoflookpoeder, oregano, peterselie en een beetje peper.
Verwarm de wraps kort in de magnetron of in een pan.
Smeer een laagje van de kruidige yoghurtsaus over elke wrap.
Voeg de pittige kip en gebakken en rauwe groenten toe aan de wrap en rol deze op.
Serveer de wraps met wat plakjes komkommer ernaast en eventueel een blaadje sla
Eet smakelijk!
Wil je ook graag recepten ontvangen via de mail klik dan op deze button om je gegevens in te vullen.