Recepten

Verse tonijnburger met rode uiensalsa

recepten-my-life-slim

Verse tonijnburger met rode uiensalsa

ingredienten
Ingrediënten

400 gram verse tonijn
1-2 theelepels wasabi pasta
1 eetlepel sesamzaad
160 gram ongekookte zilvervliesrijst
Schijfjes limoen om te garneren

Tomatensalsa:
1 rode ui, in kleine blokjes
2 pomodori tomaten, zonder zaden, gehakt
1 groene chilipeper, zonder zaden, fijngehakt
Het sap van 1 limoen
Pembakspray/ 2 theelepels olijfolie
Zout en peper

Extra benodigdheden: Keukenmachine

bereidingstijd
Bereidingstijd

25 minuten + 1 uur om op smaak te komen

aantal-personen
Aantal personen

4 personen

Verse tonijnburger met rode uiensalsa

Bereidingswijze:

  1. Begin met het maken van de salsa.

  2. Roer alle ingrediënten door elkaar en zet het een uur op kamertemperatuur zodat de smaken goed kunnen intrekken.

  3. Doe de tonijn in een keukenmachine en maal deze grof.

  4. Schep de tonijn over in een kom en meng met de wasabi pasta, sesamzaad en wat zout en peper.

  5. Vorm vervolgens met vochtige handen 4 gelijke burgers.

  6. Verwarm de oven voor op 200˚Celsius.

  7. Bespuit een bakplaat met wat bakspray/olijfolie en leg de hamburgers erop.

  8. Zet de hamburgers vervolgens 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en net gaar zijn.

  9. Bereid ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  10. Leg de tonijnburgers op de borden.

  11. Serveer met de zilvervliesrijst en een schep tomatensalsa.

  12. Garneer met wat verse limoenschijfjes.

Eet smakelijk!

* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.

Vorige Volgende